Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byn Ammerschwihr ligger på den 170 km långa vinrutten som löper genom Alsace. Här befinner du dig ca 9 km från staden Colmar och ca 75 km från Strassbourg. Det är en liten solig by som främst identifierar sig som en vinby, men som innan andra världskriget var en Sagoby med fästningar, torn, marknader, timmerhus och vintunnor i varje källare. På den tiden var byn uppvaktad och hade tre dekaner, tre stadsportar och tre torn.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Vin i fokus

Idag är sagorna och sagokulisserna historia, men inte vinproduktionen- den är fortfarande i fokus och inte utan grund. Byn är nämligen världskänd för sin vinkvalitet och en av de mest vinproducerande städerna i Alsace. Den absolut mest kända vingården är Kaefferkopf som är en av "Grand Cru” -producenterna i regionen. Ammerschwihr ligger i det bildsköna området bland tornande vinrankor, som tillhör de största vinproducenterna i området och i en av regionens vackraste dalar.

Vinfestival och påskägg

Den sista helgen i april är det vinfestival i regionen, vilken även firas i byn och 14 dagar innan påsk kan du besöka en utställning med eleganta och fantasifullt dekorerade påskägg i grannbyn Kaysersberg (ca 4 km därifrån).

 
 
search map