Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En charmig och autentisk kanalstad

Colmar anses vara den charmigaste av de större städerna i Alsace och det inte minst på grund av det mycket välbevarade gamla centrumet Petite Venise, som fortfarande har kvar sin distinkta atmosfär med sina kanaler och de många fina korsvirkeshusen i pastellfärger. Det korta avståndet till de berömda vinbyarna Eguisheim, Riquewihr och Ribeauvillé gör också Colmar till en utmärkt utgångspunkt för vinentusiaster.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

En viktig vinstad

Colmar var redan under medeltiden en välmående liten vinstad och dess läge både nära floden Rhen, som på den tiden var en viktig transportled och mellan de viktigaste handelsvägarna mellan norra och södra Europa hade ett stort inflytande på stadens ställning. Man brukar säga att Colmar är Alsaces hjärta och Europas centrum, vilket må vara sant.

Upplysta hus i mörkret

Idag kan du njuta av det gamla Colmar kring de små gatorna i gamla välrenoverade- och på senare tid prisbelönta hus som är vackert upplysta om kvällen, samt det moderna stadslivet med långa gågator med butiker och kaféer av alla slag. Du bör heller inte missa en god middag med lokala specialiteter som choucroute eller tarte flambee, tillsammans med ett av de många goda och högklassiga vinerna från området.
Dessutom finns det flera besöksvärdiga museer i staden och ganska nära finns det även nöjesparker för hela familjen, inklusive vattenpark, storkland (!) och ett slags friluftsmuseum, för att inte tala om det spännande industrimuséet i Mulhouse.

 
 
search map