Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Eguisheim ligger endast fem kilometer söder om Colmar och är en av de små, välbevarade idylliska medeltidsstäder på Alsaces vinrutt. Staden har en ytterst välbevarad stadskärna där man kan traska runt i de små kullerstensgatorna och betrakta de många pastellfärgade korsvirkeshusen och blomsterklädda husfasaderna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

De små smala gatorna skapar nästan cirklar omkring själva stadskärnan då de följer bymuren. Staden är naturligtvis dominerad av de många vinproducenterna som har försäljning på flera platser och även erbjuder vandringsturer i de omkringliggande vinmarkerna.

Baksidan på myntet i Eguisheim är att man nog inte kommer till att uppleva staden helt på egen hand. Under dagen lägger många endagsturister vägen förbi och det är säkert också förklaringen på det förhållandevis stora antalet matställe, caféer och vinstugor i det lilla centrum. Myntets uppsida är en stad full av liv med central placering i regionen. En vistelse i Eguisheim är utan tvekan en fin utgångspunkt för många spännande och intressanta utflykter inom kort avstånd, och samtidigt kan man bo i vackra historiska omgivningar. Det kan absolut rekommenderas att man parkerar på den offentliga P-platsen i utkanten av staden, så man kan njuta det historiska centrum till fots.

 
 
search map