Semesterbostäder & hotell i Mulhouse

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mulhouse är Alsace största stad mot söder. Här kan man uppleva riktig och mer nutida stadsstämning än i de små gulliga medeltidsstäder längre norrut i vinlandet. Mulhouse ligger endast ca. 35 km från den internationella flygplatsen Mulhouse / Basel, och som namnet antyder även mycket nära den schweiziska gränsen. Det råder ett hektiskt liv med en del trafik, men i det välbevarade historiska centrum finner man lång gågator med alla typer av butiker, restauranger och kaféer där man enkelt kan njuta av en skön promenad.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Stadens största styrka är utan tvekan alla de många intressanta museer av riktigt hög kvalitet, som kan besökas av både barn och vuxna: Den stora bilmuseum (Cité de l'Automobile) är världsberömt och berättar bilen historia, museet har smeknamnet "Bilarnas Louvren", vilket borde säga tillräckligt. Om man lust till ännu mer teknik så finns det tågmuseet (Cité du train) eller Electropolis, som är ett slags experimentarium. Bilar och tåg kan tilltala de flesta pojkar, men så kan museet med drogtryck (Musée de l'Impression sur Étoffes) kannske vara intressantare för flickor? Mulhouse Zoologiska Trädgård har stor framgång i att få djur i fångenskap till att yngla och det är förmodligen på grund av de goda förhållanden djuren lever under i detta moderna zoo.

Mulhouse är en mångsidig stad med sin egen identitet - en stad med en central placering som definitivt är värd ett besök.

 
 
search map