Semesterbostäder & hotell i Murbach

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Murbach är en liten by i södra delen av regionen Alsace. Med sin fina placering är byn en fin utgångspunkt för flera trevliga utflyktsmål, såväl på landsbygden som till spännande och sevärda städer som t.ex. Mulhouse (28 km) och Colmar (31 km) som båda är värda ett besök.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Mest känt är annars byn för sitt kloster, Abbaye de Murbach som ligger vid foten av Grand Ballon i Vogeserna. Klostret grundades 727 av Eberhard, greve av Alsace och etablerades som ett Benedictine hus vid Saint Pirmin. Dess territorium bestod då av tre städer och 30 byar. Byggnaderna, inklusive klosterkyrkan var en av de första byggda i romansk arkitektur. Under Revolutionen, närmare bestämt år 1789 upplöstes klostret. Av den romanska klosterkyrkan tillägnad Saint Leger återstår endast ett tvärskepp med dess två torn. På torget vid långhuset finns idag en begravningsplats. Vill man besöka klosteret idag så finner man det på vägen route Romane d' Alsace.

 
 
search map