Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Obernai är en av de pittoreska och välbevarade småstäderna i Alsace där man på allvar kan märka historiens vingsus. Stadsmur, klocktorn, marknadsplats och många välbevarade korsvirkeshus i de små gator och gränder bidrar till den autentiska stämningen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Samtidigt är Obernai en levande stad med butiker, restauranger och många olika kaféer som både besöks av lokala invånare som turister som passerar förbi. Många av de besökande kommer hit just för att smaka de lokalt producerade dryckerna då Obernai både producerar vin och öl. Bryggeriet Kronenbourg ligger utanför staden sidan om vinmarkerna. Är man i Alsace för att följa La Route des Vins kommer man helt naturligt igenom Obernai.

Direkt i stadens utkant finner man berget Mont Sainte-Odile som är uppkallat efter helgonet som enligt legenden upprättade ett kloster på berget och som anses vara hela Alsaces beskyddare. Härifrån kan man njuta av utsikten över vinlandet och bergen Vogeserna.

 
 
search map