Semesterbostäder & hotell i Strasbourg

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Strasbourg är den största staden i regionen Alsace och hem för ett stort antal europeiska institutioner. Europaparlamentet med dess tillhörande personal, presskår, lobbyister osv. som flyttar hit från Bryssel i fyra dagar varje månad året runt. Dessutom håller bl.a. Europarådet och Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna till i Strasbourg.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Le Grand Île är den första stadskärnan i världen som av UNESCO klassificerades till världsarv, och här finns den massiva katedralen i ett historiskt område med byggnader från medeltiden, renässansen och klassicismen. Det är genom historien och det moderna som man ska se Strasbourg. Europastaden med dess många institutioner och den historiska stadskärnan står som två kontraster, som sammanför den pulserande storstaden.

I norra delen av staden ligger det tyska kvarteret med imponerande och ståtliga byggnader från den tyska perioden 1871 till 1914. Området är hem för många offentliga institutioner, men också ett levande kulturliv med bland annat Nationalteatern.

Mot öster på andra sidan floden fråndet turistiga centrum ligger La Krut, som distriktet Krutenau kallas i folkmun. Det finns gott om liv och rörelse i de små gatorna som är fyllda med kaféer, grönsakshandlare och gallerier. Universitet och konstakademien ger garanti för ett evigt pulserande ungdomsliv. Dessutom får man inte glömma att Frankrikes största ölbryggeri, Kronenbourg är baserat i Strasbourg.

 
 
search map