Semesterbostäder & hotell i Arcachon

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Kuststaden Arcachon ligger som en hatt på ett stråk som mynnar ut i bukten Bassin d'Arcachon 55 km sydväst om Bordeaux. Det är en populär badort med mycket fin sandstrand och ett milt klimat, som lever med tidvattnet.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Stadsdelar och arkitektur

Staden är omgiven av en skog bestående av tall, ek och jordgubbsträd, och är indelad i fyra små kvarter som vardera är uppkallade efter årstiderna och erbjuder glimtar av stadens storhetstid på fasaderna på de gamla villor och palats som pryder många av stadens gator. Staden är känd för sin egen arkitektoniska stil som kallas Arcachonnaise, som är det lokala namnet för deras villor och täcker en viktoriansk stil. Det är en pulserande badort med en livlig atmosfär i de små shoppinggatorna där det finns både apotek, kiosker, glassbarer, supermarket och vanliga affärer som säljer allt från leksaker till badkläder. Det finns också flera restauranger och caféer med trevliga menyer där du nästan när som helst på dagen kan frossa i den lokala specialiteten, nämligen ostron. Ostron är även stadens stora levebröd. Med andra ord: Arcachon är en välfungerande kuststad som tillfredställer den besökandes många behov för en lyckad vistelse.

Sanddyner och ostron

På sommaren är stranden utanför staden full av solbadande gäster, men det är inte omöjligt, helt i närheten att hitta öde stränder om du föredrar lite mer avskildhet. Söder om Arcachon på Atlantkusten finner du Europas högsta sanddyna Dune du Pyla (eller du Pilat), som är ca. 3 km lång, 500 meter bred och 107 meter hög. I havet finns ett rikt djurliv och staden har också sedan urminnes tider skördat ostron från havet med flera anlagda ostronodlingar som bara tack tidvattnet är en möjlighet här.

Färger som i en lagun och vinterresidens

Som en udda liten twist, är det intressant att veta att staden grundades 1857 och blev snabbt en lyxort för Spaniens kungligheter, de ryska tzarer och naturligtvis för alla typer av konstnärer som kom för att fånga stadens fantastiska färger som mest av allt liknande de som ses i en exotisk lagun. Det finns flera cykelleder som omger staden, liksom arrangerade båtturer till ostronsbankerna, fågelreservat eller inlandssjöfart med kanaler som förändras med tidvattnet där bukten förenas med havet.

 
 
search map