Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Arcachon-lagunen ligger ut med Atlanten i Gironde, och som så många andra ställen i detta område kan man verkligen se effekten av tidvattnet: Vid högvatten är lagunen 155 km² stor, men vid lågvatten är den endast 40 km²! Här i området lever man av och med havet, så aktiviteter som ostronodling, fiske och småbåtshamnar är vanliga.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

De första spåren av mänsklig aktivitet i området går tillbaka till 700-talet, och de närmsta 1000 åren gör man inte mycket väsen av sig. Det är fortfarande en lugn plats bebodd av fiskare och herdar utan stora historiska händelser eller anmärkningsvärda byggnader. Arcachon lagunen kommer till framför de flesta andra ställen, när det gäller utveckling av turism, för redan under 1823 byggdes det första hotellet, och det tar på allvar fart på turismen 1841, när järnvägen kommer till staden. Klimatet får snart et rykte om sig att vara bra som behandling av tuberkulos, och med sjukdomens stora närvaro under 1800- talet (i själva verket ända fram till 2a världs kriget), är staden en garanterad och stadig inkomst. Idag finns det inte fler tuberkulos patienter i staden än i resten av Europa, men det förblir en av Frankrikes mest populära turistmål.

Ostronodling i området startade också under 1800-talet och har visat sig vara en mer konstant källa till sysselsättning än tuberkulosen. Från början odlade man en speciellt delikat platt typ av ostron, men klimatets skiftning och vattnets kvalitet gjorde med tiden, att man gick över till diverse andra typer.

Landskapet är präglat av stora tallskogar, behagliga och med aromatisk doft görs rundvandringar med stor glädje som bara förstärks av det rika fågellivet. Det stora sanddyner området Dune du Pilat är också en spännande upplevelse, det är Europas högsta sanddyn med sand upp till 120 meter! Med 60 miljoner kubikmeter sand, dyner och dess utveckling, eller rättare sagt vandring skapar problem för de boende i området, då man inte kan stoppa en dyn på frammarsch. Det fascinerande naturfenomenet lockar varje år mer än en miljon besökare.

 
 
search map