Semesterbostäder & hotell i Hendaye

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En traditionell känsla

Staden har en härlig familär stämning med många barer, restauranger och souvenirbutiker. Hit kommer många turister under sommarmånaderna för att njuta av den härliga stranden och klimatet. Trots de många besökarna, har staden lyckats behålla sin äkthet och traditionella känsla. Trafiken i centrum regleras för att undvika för mycket kaos.

En härlig sandstrand

Sandstranden här är ca 3 km lång och erbjuder något för alla på olika delar av stranden. Du kan t ex segla, surfa och barnen kan gå med i barnklubben. Stranden är anpassad för funktionshindrade.

Smaka den goda maten

Gastronomin här är en mix av franska och spanska inslag. Det finns flera tapas- barer i området och flera speciella cider-ställen där du kan smaka den traditionella cidern som är en typisk dryck i Normandie och Bretagne, men som har sina rötter i Spanien.

Intressanta platser att besöka

Hendaye blickar söderut mot den spanska staden Hondarribia, som erbjuder ett vackert slott, en gammal medeltida stadsdel och en uppsjö av möjligheter för olika sportmöjligheter såsom t ex vandring i Pyrenéerna. Du kan enkelt ta dig till Spanien från Hendaye via färjan som går hela dagen till sent på kvällen för en liten avgift. Detta gör det möjligt att spendera hela dagen i Hendaye och sedan åka över till Spanien för att äta middag. Lyxigt, ellerhur? Notera även att det finns en flygplats i Hondarribia.
Precis utanför staden ligger en 65 hektar stor naturpark med klippor, ängar, fruktträdgårdar och stigar som du kan följa till fots eller via cykel. (Cykeluthyrning finns i Hendaye). Husdjur är inte tillåtna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map