Semesterbostäder & hotell i Lanton

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lanton och de andra två städerna hör till sex sammanlänkande hamnar och kustnära vägar som bildar en mycket naturskön vik. Det är en fantastisk plats för cykling och här finns många härliga cykelvägar.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upptäck naturen och salta våtmarker

I hjärtat av viken hittar du en underbar kustnära väg som binder samman alla de tre städerna och som löper genom salta våtmarker och erbjuder enastående utsikt över de olika landskapen i viken. En slags labyrynth av vägar bildas mellan de salta våtmarkerna och skogarna, vilket skapar ett spektakulärt naturlandskap.

Utforska stränderna

Stränderna här är många, men kräver mycket övervakning på grund av det höga tidvattnet. Stränderna i Suzette, Graveyron och Tausset är alla förenade via kustvägen och övervakas av badvakter. Du kan även bada i saltvattensbassängerna som också övervakas av badvakter.

Ostronodlingar

Ostronodling är en av fiskehamnarnas viktigaste inkomstkällor och hamnarna är därför fulla av ostronodlingar som har en cykel på omkring tre år. Du kan även ta en fisketur tillsammans med fiskarna ut till odlingarna för att se hur det går till.

Ta en tur på cykeln

Det finns ett antal cykelleder här och cyklar kan hyras på stränderna. Den längsta turen är Pilgrimsrutten St.Jaques, som tar dig på en tur på ca 20 km. Den leder dig genom olika hamnar där du kan pausa och släcka törsten. Det finns även ett antal mindre vägar som du kan följa via kartorna som finns att hämta på turistbyråerna.

Marknadsdagar

Varje stad har sin egen marknadsdag och i Lanton hålls det marknad på onsdag- och söndagsmorgnar, i Audenge på tisdagsmornar och i Biganos också på söndagar.

 
 
search map