Semesterbostäder & hotell i Les Eyzies de Tayac

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Upptäck naturlig skönhet


Området runt Eyzies de Tayac erbjuder vackra landskap och många intressanta reliker från paleolitisk tid. I själva verket är det i detta område som de första spåren av människan påträffades, framförallt i de många grottorna med gamla grottmålningar och längs floden Vezere. Det är också här i Les Eyzies de Tayac, som du hittar det förhistoriska museumet "Musée national de préhistorie."

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Så mycket att se


Les Eyzies de Tayac ligger 30 km från den berömda Lascaux-grottan, även känd som stenålderns Sixtinska kapell. Den 250 meter djupa grottan upptäcktes av fyra pojkar 1940, som var helt ovetandes om att deras upptäckt skulle komma att förändra hela världshistorien. Grottan innehåller nämligen grottmålningar av hjortar, stenbockar och bisonoxar daterade 20.000 år tillbaka i tiden. År 1970 var de tvungna att stänga grottan för allmänheten, eftersom de många besökarnas andning hade orsakat fuktskador på grottmålningarna. Den ursprungliga grottan är nu med på UNESCO:s världsarvslista och UNESCO har skapat en exakt kopia av den äkta grottan som du kan besöka. Cirka 70 km från Les Eyzies de Tayaz ligger den berömda byn Rocamadour, som klamrar sig fast på en bergssluttning med pittoreska vyer. Även Sarlats vackra medeltida centrum är värt ett besök och ligger inte mer än 22 km bort. Hela denna region, även kallad Perigord Noir, är känd för sin gastronomi och särskilt för sin gåslever, tryffel, svamp och naturligtvis vin från Bergerac.

Praktisk information


I Les Eyzes de Tayac finns ett litet snabbkök. en bank, ett apotek och ett postkontor, Det finns också flera mindre restauranger och en tågstation med regionala anslutningar.

 
 
search map