Semesterbostad i Monestier i Aquitaine

Chateau Des Vigiers

Pris från per pers.
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Elegans så långt ögat når

Beundra de ståtliga eldstäderna av marmor, de imponerande trapporna, de autentiska möblerna och de handvävda väggprydnaderna. I de 25 individuellt inredda rummen möts du av en stil som återspeglar flera århundraden tillbaks i tiden. Vi bör också nämna att precis vid hotellet ligger en av Frankrikes 10 bästa golfbanor.

En rik historia

Du befinner dig på en plats som bär på en rik historia när du bor här. Delar av slottet dateras tillbaks till 1100-talet. Det finns en kyrka vid slottet som innehåller katakomber där det även finns en underjordisk tunnel som förbinder kyrkan till slottet. År 1597 köpte en kunglig domare vid namn Jean Vigier slottet och fortsatte bebyggelsen av det. Slottet kvarstod i familjens ägor fram till den Franska revolutionen och sedan dess har det ägts av flera olika familjer. Idag tillhör det ett norskt företag som driver stället med skandinavisk effektivitet men med hänsyn till den franska kulturen och traditionen.

Koppla av vid poolen

På Château des Vigiers kan du koppla av vid poolen i en av soltolarna med en god bok när vädret tillåter. Annars kan du spela biljard, golf, tennis eller bara ta en promenad genom de enorma och välskötta trädgårdarna. Inne i byggnaden finns det ett spa där du kan njuta av jacuzzi, bastu, ångbad och gym. Det finns även två tennisbanor här. Utanför hotellet finns det mycket att se och göra. Mot en avgift som betalas i receptionen kan du delta i olika utflykter som hotellet anordnar i regionen, särskilt i Bergerac och Saint Emilion.

Ät med klass

Du kan vara säker på att äta bra här, då hotellrestaurangen "Les Fresques" belönades med en Michelin-stjärna 2014. Det finns särskilda delikatessmenyer med raffinerade ingredienser baserade på kockens kreativitet. På brasseriet "Le Chai", kan du avnjuta de flesta traditionella rätterna till lägre priser än på andra gourmetrestauranger. Vi får inte glömma att nämna de utsökta lokalt producerade vinerna från regionen, som mot en avgift kan smakas i det nya vinprovningsrummet.

Rummen

Slottets 25 rum mäter mellan 30 och 40 m² och är alla utrustade med aircondition, flatscreen-TV, wi-fi och förvaringsbox. Deluxe rummen har dessutom minibar samt antingen terrass eller uteplats. Vidare är alla rum utrustade med badrum med dusch och separat toalett. Några deluxe rum har plats för en eller två extra sängar.

Rummen på Chateau Des Vigiers

Classic rum

Classic rummen på slottet mäter ca. 30 m² och ligger antingen på första eller andra våningen. De är smakfullt inredda i den lokala lantliga stilen och är i visst omfång möblerade med antikviteter. Det finns 7 rum av denna typ och extra säng är ej möjligt.

Deluxe

Deluxe rummen på slottet har antingen utsikt över golfbanan eller slottets park och har - som viktigaste facilitet egen terrass eller uteplats. Det finns 18 rum av denna typ och mäter mellan 30 och 40 m². De är alla inredda enligt stilen på resten av slottet, alltså med antika möbler.

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 
search map