Semesterbostäder & hotell i Nérac

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Nérac är en typisk liten småstad på landet söder om Bordeaux i det område som kallas Pays d'Albret. Staden ligger vackert omgiven av marker av gröna vinrankor och gula solrosor.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Floden Baïse löper genom staden och i den gamla stadsdelen kan man se stadens äldsta bro samt fina gamla byggnader från 15- och 1700-talet. I staden finner man även Chateau Henri IV, som tyvärr endast är delvist bevarat. Resterna av slottet är idag ett museum. Man bör även ta en promenad genom den stora parken med fontäner, Parc Royal de la Garenne, som ursprungligen var jaktområde där man kan se en fin gammal paviljong, som adelsdamer tidigare använde för omklädning innan de skulle bada i floden.

Staden har också ett fint urval av restauranger, kaféer och butiker. Det arrangeras marknad varje vecka om lördagar (förmiddagar), där man kan njuta ännu mer av den pittoreska stämningen och atmosfären i Nérac. Får man lust och reser med barn kan vi rekommendera ett besök på den stora vattenparken Aquapark Lud'O Parc i närheten. Den är uppbyggd som en romersk ruin och här kan hela familjen ha roligt med vattenrutschbanor och andra vattenaktiviteter.

 
 
search map