Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tiderna förändras

Sedan dess, i och med tågets utveckling, har distributionssättet ändrats något. Staden och området satsar nu mer på jordbruket och vinodling längre in i landet.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Vinet

Rödvinet i det här området kommer främst från Bergerac AOC- vinstockarna och de vita vinerna från Montravel och Côtes de Montravel. Idag har därför flodens funktion förändrats och är mest viktig för fiskare och seglare.

Vad kan du hitta på?

Det finns flera möjligheter för utflykter i staden och området. Bland annat rekommenderas det att besöka den fascinerande staden Bordeaux (ca. 100 km till väster), strosa runt i staden St Emilion eller ta golfklubborna på ryggen och gå en runda på golfbanan Château des Vigiers. Det kan även rekommenderas att besöka vinslottet Château de Monbazillac kombinerat med en vinprovning av Monbazillac-vinerna. På Floden Dordogne kan du förutom att fiska och bada också hyra kanoter eller kajaker och uppleva floden på nära håll, eller besöka de lokala marknaderna. Tisdagar är marknadsdag i staden (endast morgon / förmiddag). Till sist finns det en del vingårdar att besöka i området. Fråga lokalt för vägledning.

 
 
search map