Semesterbostäder & hotell i Saint-Jean-de-Luz

Grande Plage Hamnen
 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den stämningsfulla baskiska staden Saint-Jean-de-Luz ligger ut till Atlanten endast ca. 10 km norr om gränsen till Spanien. Det bor ca. 14.300 invånare i staden, och framför allt fisket är en viktig inkomstkälla. I gamla dagar var just hamnen mycket viktig i förbindelse med handeln mellan Frankrike och Spanien.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

I staden och strax utanför finner man hela fem olika stränder. Den största av stränderna är Grande Plage som ligger i staden och är särskilt riktad till barnfamiljer och erbjuder även barnklubb från 3 år och uppåt. Två av de andra stränderna är Plage de Lafitenia och Plage de Cenitz som är särskilt kända som surfstränder eftersom vinförhållandena här är mycket bra för surfing. Om man behöver en paus från stranden är möjligheterna för upplevelser många. Man kan paddla kanot, cykla, spela golf, köra fyrhjuling, motocross eller gå besöka grottor som Les Grottes de Sare (grottorna vid Sare). Saint-Jean-de-Luz erbjuder på ett fint urval av affärer av olika slag, liksom restauranger, caféer och barer.

Under hela året arrangeras flera traditionella evenemang såsom baskisk folkdans, golftävlingar, musik och sång samt den välkända baskiska sporten "La Pelote Baque" som påminner lite om squash. Det finns gott om möjligheter att uppleva Baskien och göra dagsutflykter till närliggande grannlandet Spanien är också en idealisk utflykt.

 
 
search map