Sare, Aquitaine Grottorna i Sare

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Sare är en liten stad med röda korsvirkeshus och frodiga kullar med gröna ängar, asfalterade vägar och en lång herdetradition.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Lazeagrottan

Det stora kalkstensområdet i Sare är hem för flera historiska grottor. En av dessa heter Lezea och kallas också "Grottorna i Sare" och ser ut exakt som de gjorde för 2 miljoner år sedan. Du kommer att upptäcka ovanliga geologiska formationer bestående av enorma grottor med ett imponernade utseende och naturligtvis är de bebodda av olika varelser. Speciella LED-lampor används för att leda besökare genom grottorna och synliggöra varelserna som bor där inne. Det sägs att människor och grottbjörnar en gång levde här, för cirka 10.000 år sedan... men idag är det fladdermössen som tagit över adressen!

Bli guidad genom grottorna

Du kan ta en guidad tur här som varar ca 45 minuter. Ljudguidning finns på fyra olika språk och du får lära dig om grottornas ovanliga geologi, dess nuvarande invånare och de föregående. Du får även information om det baskiska folket. Det finns även ett museum och en megalitisk park som är gratis att besöka om du är med på den guidade turen. Den megalitiska parken är en öppen arena som består rekonstuerade konstgjorda monument från förhistorisk tid ca 2800 f.Kr.

För mer information, klicka här: http://www.grottesdesare.fr/en/parc_musee_en.html

 
 
search map