Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Neveres ligger precis på den plats där floden Nièvre flyter samman med den längre floden Loire. Här valde Julius Cæsar att etablera sin bas i regionen, som på den tiden var befolkad av Aeduierna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Där floderna korsas

Förutom den romersk-gotiska domkyrkan från 1300-talet är det värt att besöka Palais Ducal, som är bland de mest betydelsefulla byggnaderna från medeltiden i centrala Frankrike. Framför slottet finns ett stort torg ( Place de la Republique ) med galliska ruiner och utsikt över floden Loire.

Musik och festivaler i staden

Det arrangeras en rad musikfestivaler i staden.
-Sedan 1987 arrangeras festivalen Nevers a Vif, där de mest populära franska rock -sångarna uppträder.
-Under hösten arrangeras Nevers D'Jazz, där de största europeiska jazzmusikerna bjuds in till staden.
-Festivalen Les Zaccros arrangeras varje år som en förlängning av Gran-Prix vid Magny-Cours, som ligger ca. 20 km från staden. Alla genrer av gatukonst och underhållning är brett representerade här.
- Stadens musikförening (med en orkester på ca 70 musiker) arrangerar varje år ca 20 konserter med klassisk musik.

Keramik

Staden har en lång tradition i keramik, som fördes hit av tre italienska bröder 1588. Därefter framställdes några av de första verken i kinesisk stil i staden. Det är möjligt att besöka stadens keramikmuseum, som ligger i det ovan nämnda Palais Ducal och där studera den fascinerande historien om stadens keramikproduktion.

 
 
search map