Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Bénodets historia som badort går tillbaka till slutet av 1800-talet då järnvägens utbyggnad betydde utökad tillgänglighet och därmed intresse för det autentiska och orörda Frankrike.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Seglarskolor och musikupplevelser

Fram tills dess hade lantbruk och fiske varit dominerande intäktskällor. Men med "massturism" ändrade sig livet i Bénodet, och både hotell och fina villor i klassisk byggstil för Bretagne (vita fasader och svarta tak) växte fram. På så vis kom även småbåtshamnen till, som idag är välkänd och hem för flera seglarskolor. Om sommaren finner du varje vecka musikupplevelser, såväl lokala som internationella vid havet.

Kultur och natur

Men det gamla Bénodet har dock inte försvunnit helt, du finner fortfarande två kyrkor, fyrarna, kapellet Chapelle du Perguetz och ett museum som vittnar om forna tider. Naturen är också fortfarande orörd, och denna kan du njuta av via ett stigsystem längs kusten och längs floden Ordet, som mynnar ut i havet just här. Det finns hela fyra offentliga stränder vid Bénodet: den mycket populära Plage du Trez med livräddare och aktiviteter för barnen, den också mycket barnvänliga Plage Saint Gilles, Plage du Letty kite-surfarnas paradis, samt den lilla Plage du Coq som är fin och orörd.

 
 
search map