Semesterbostäder & hotell i Chateaulin

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Chateaulin är en liten charmig stad i Bretagne vid floden Aulnes bredder. Stadens namn är på bretonsk Castellin, som är en sammansättning av Castel, alltså borg / slott, och Nin som är ett gammalt namn för plats. På franska säger man dock inte Castel (det är bretonsk), utan Château, så därför kom staden på franska att heta Chateaulin. Men vad vi än väljer att kalla den så är den rik på restauranger, caféer och olika butiker.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Det är länge sedan floden användes av de många handelsfarande, utan används idag mestadels av lustfiskare, kajak- och kanot pladdlare samt de många besökande och lokalinvånare som endast vill ta en promenad längs dess romantiska bedd. Dessvärre kan Chateaulin inte längre stoltsera av att vara centrum för laxfiske, som det var för några årtionde sen, men några hundra tals laxar fångar man fortfarande varje år i floden. Då ger odlandet av potatis betydligt mer inkomst till lokalbefolkningen, och turismen bidrar också en del.

Chateaulin utgör en utmärkt utgångspunkt för att utforska stränderna vid Douarnenez, klipporna vid halvön Crozon, bergen Monts d’Arrée och naturligtvis den rika kultur som finns i Bretagne.

 
 
search map