Semesterbostäder & hotell i Cleder

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det finns några härliga vandringsleder längs kusten, vilka du kan följa när vädret tillåter. Området är väldigt populärt bland naturälskare på grund av sina många vackra utsiktsplatser.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Sevärdigheter

Förutom att vara objekt för fotografer som ivrigt fotograferar Cleder och dess intressanta monument utmärker sig slottet Kermenguy, daterat till 1300-talet och som går att besöka sommaren. Det finns även flera andra slott att beskåda utifrån då flera av dem fortfarande är privatägda. De många kapellen i staden och området är särskilt fascinerande då dessa uppvisar de karaktäristiska dragen för Bretagne på sina fasader. De ligger ofta på ödeplatser, omgivna av anlagda trädgårdar med vackra blommor.

Vandring och naturupplevelser

Cleder är en idealisk destination för resenärer som värdesätter upplevelser i naturen och ett vackert kustlandskap. Längs med havet finner du fina stigar och vandringsleder, som gör att du kan kombinera en sommarvandring med ett svalkande dopp i havet. Även med cykel finns det goda möjligheter att utforska området.

Inköpsmöjligheter och matställen

Staden erbjuder trots sin förhållandevis lilla storlek flera restauranger och creperie som serverar regionala rätter tillagade på lokala råvaror. Prisbilden i området är förhållandevis låg i jämförelse med andra delar av Frankrike. I Cleder finner du även ett litet snabbköp, en slaktare och ett bageri / konditor. För större inköp rekommenderar vi Morlaix som ligger ca. 20 km bort där du finner ett större supermarket. Året runt arrangeras det marknad i Cleder, och marknadsdagarna är fredag samt söndag förmiddag.

Praktisk information kring transport

Den närmaste flygplatsen är Brest som ligger endast ca. 45 minuter bort och närmaste tågstationen finner du i Morlaix ca. 20 km från Cleder. Det finns även bussar som går till staden men vi rekommenderar resenärer att ankomma i egen eller hyrd bil. En bil är utan tvekan det bästa färdsättet för en lyckad vistelse.

 
 
search map