Semesterbostäder & hotell i Clohars Carnoet

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

med sina kvarnar, de gamla kapellen och de traditionella hamnarna, är Clohars Carnoet en av de städer som förknippas med konstskolan i Pont-Aven, där den berömde illustratören Gauguin en gång gick. De sammanlänkade landskapen och mötet mellan floderna och havet skapar en ständigt föränderlig miljö som inspirerar många konstnärer.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Staden är också en gastronomisk referenspunkt, och inte bara för sina ostron, utan också för sina räkor och fisk som tillagas enligt traditionella recept i de många restaurangerna i stadens centrum och längs strandpromenaden. I hamnarna Pouldu och Doelan finns olika båtaktiviteter (Fisketurer, båtturer, båtuthyrning och dykning) En färjelinje förbinder den pittoreska ön Groix med hamnen i Doelan.

I Clohars Carnoet finns en livsmedelbutik, ett antal barer, en bank, postkontor, och ett apotek. Under sommaren hålls det även under veckorna marknader på torgen eller i hamnen i Pouldu. Under vintern hålls en marknad på lördagen på huvudtorget och en på onsdagar i hamnen i Pouldu. Under sommaren är Clohars Carnoet mycket livlig och erbjuder olika folkfestivaler och konserter.

 
 
search map