Semesterbostäder & hotell i Concarneau

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Concarneau är en av de mest sevärda, och därmed mest besökta städerna på Bretagnes sydväst kust. Staden som på dialekt heter Konk Kerne är Frankrikes tredje största fiskehamn men är på grund av sin historiska stadskärna ute på en liten ö samt konstnärliga stämning otroligt sevärd.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Det historiska centrum ligger på en ö
Staden har två åtskilda kvarter. En modernare stadsdel och en medeltidsdel Ville Close som är den mest sevärda. Från hamnen leder en bro över till den gamla stadsdelen som likt ett fort med ringmur och vallgrav ligger på en ö. Känslan av att träda in i en svunnen tid är påtaglig, förutom de förhållandevis många turister som gärna besöker staden. Historiskt sett var Ville Close centrum för skeppskonstruktion men idag huvudattraktion med sina vackra hus, mysiga restauranger samt caféer och butiker som ligger runt omkring i de små gator och gränderna. Det är även här man finner stadens fiskemuseum, som berättar om fiskets betydelse för staden. Om sommaren är ön välbesökt och med ett areal på endast 350 m x 100 m finns det inte mycket plats per besökande.

Modern stadsdel
Det är en intressant kontrast till den gamla stadens smala gränder att besöka de stora 18-talet boulevarder i den moderna delen av Concarneau. Fiskarnas roll i staden gör den idealisk att börja dagen med en tidig besök på fiskmarknaden, med början vid. 6 på morgonen. I stadens saluhallen på Place Jean Jaurès till Ville Close man också finner färsk fisk, frukt och grönsaker. Måndag och fredag ??hölls marknadsdagar i det fria på samma plats. I den nyare delen av staden, kan du också ta en promenad längs vattnet förbi fiskehamnen och marinan eller besöka museet av marint liv i Bretagne och lära sig mer om vad som händer under ytan. Det är lämpligt att avsluta dagen med att njuta av upplysta invallningar Ville Close, som tar sitt bästa på kvällen.

Fête des Filets Bleus och fiskeri
I augusti höll en årlig festival Fête des filéer Bleus för "blå" nätverk ", som hänvisar till de traditionella blå fisknät som används av Concarneaus flotta. Festivalen är en hyllning till Breton och pan-keltiska kulturen och detta firande är en av de äldsta och största i regionen och lockar tusentals besökare och antal deltagare som anländer i traditionella dräkter.
Lite fiske historia: Det var främst tonfisk från Concarneau, och konserverad fabrik Les Mouettes d'Arvor är en av de sista traditionella konserverade fabriker i staden idag.

Stränder omkring staden
Det finns några små stränder runt Concarneau, och inom köravstånd en rättvis tillgång. De mest populära stränderna är Plage des Dames och Plage des Sables Blancs, där båda platserna badvakter på sommaren, och efter Plage des Sables Blancs i nordlig riktning mot Anse-de Saint-Jean är också mindre besökta stränder.

 
 
search map