Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Morgat är en liten del av staden Crozon och är en populär bad och hamnstad bland turister under sommaren. Kommunen Crozon upptar större delen av halvön som Morgat ligger på, och som bär samma namn, och den största staden kallas även Crozon.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Sandstränder och kultur

Morgat ligger längs flera längre eller mindre sandstränder, varvat med klippor och grottor. Allt detta bidrar till att forma den vy och atmosfär man får från strandkanten ut till havs - det finns inget som slår en utsikt med hisnande naturformationer. Staden gör ett stort arbete för miljön, men är också känd för sina historiska platser, kapell och kyrkor. Tack vare stränderna är detta också en populär sommardestination som dock lever långt ut på säsongen då resenärer i lågsäsongen ofta koncentrerar vistelsen till kulturella intressen.

Världens ände!

Områdets naturskönhet är dess största styrka. Halvön Crozon blir i folkmun kallad "världens ände"! Och inte utan anledning. Det hela flankeras av ett antal villor från 1900-talet - stora, vackra, vita villor med svart skiffertak och arkitektoniska detaljer. De flesta är bland några av de första bosättningarna här på badorten Morgat som kan tacka Armande Peugeot för sin status som turistmål idag och då.

I Crozon finner du en livlig stad med ett fint utbud av mataffärer, några supermarkets, en rad restauranger, samt barer och caféer.

 
 
search map