Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Några kilometer från den berömda och mycket turistiska Morbihanviken är Erdeven en liten oas av lugn, vars charm inte bara ligger i de tre långa sandstränderna utan också i dess mysiga centrum och den pittoreska hamnen, Saint-Cado.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Den genuina och outforskade semesterorten

Erdeven har förblivit en liten genuin stad utan allt för många turister, vilket gett möjligheten att upprätthålla en ren och orörd kustlinje med små vikar, sandstränder och vacker natur. Området är rikt på stigar både utmed havet och i grönområdena. Erdeven är i själva verket en av de rikaste städerna i Bretagne sett till sitt förhistoriska arv samt ett stort antal välbevarade gamla kapell, väderkvarnar och flera herrgårdar som tidigare varit bebodda av adeln från Bretagne.

Naturen står i fokus

Den lilla hamnen i Saint-Cado är en äkta skönhet: Den är formad av flodgrenar som följer tidvattnets rörelser som flera gånger om dagen skapar ett varierande landskap. Här finns också goda chanser att upptäcka nya fågelarter och bli ett med naturen.

Lokalt kök

Erdeven erbjuder flera restauranger, creperier, pizzerior och barer. Här finns även flera livsmedelsbutiker, bl.a. fiskbutiker som ofta erbjuder mer rimliga priser i jämförelse med andra områden i Bretagne och som också erbjuder färska skaldjur. Varje vecka året runt arrangeras det även en liten traditionell marknad i staden som om somrarna fortsätter in på kvällstimmarna. .

 
 
search map