Semesterbostäder & hotell i La Foret-Fouesnant

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den lilla badorten La Foret-Fouesnant ligger på Bretagnes södra kust. Orten och området bjuder på vackra och sköna miljöer som inbjuder till både avkoppling på stranden samt spännande utflyker. Det exceptionellt milda klimatet som råder på Bretagnes södra kust inbjuder till, förutom sköna dagar på stranden även till båtturer och segling i det skärgårdsliknande kustlandskapet.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Hamnliv och fiske


Just havslivet står i fokus när man talar om La Foret-Fouesnant. Dels den moderna hamnen för segelbåtar där man arrangerar seglingstävlingar, där den intill liggande hamnpromenaden verkligen lever upp. Sen finner man den mer traditionella hamnen som är dedikerad till fiske. Fisket var en otroligt viktig inkomstkälla under framför allt slutet av 1800-talet eftersom staden ligger på en strategisk position. Man fiskar mestadels sardiner och makrill. Idag kallas fiskehamnen för den gamla hamnen. Detta avspeglas av att flera fiskare än idag fiskar efter gamla seder, med gamla båtar och redskap vilket i sig är en sevärdhet för många besökande. Tidvattnet spelar en stor roll i området, och när det är ebb ser man ofta båtarna "ligga på land" och inväntar att det ska bli flod så man åter kan ta ut och fiska. Det ser nästan lite konstnärligt ut när båtarna ligger på sanden, och är en sann upplevelse.

Inspirerade konstnärer


Landskapet kring La Foret-Fouesnant, och särskilt dess gamla hamn har lockat många konstnärer som bosatt sig i La Foret-Fouesnant för att inspireras av den vackra naturen och havlandskapet. Därför finner man flera konstgallerier både i staden och denna del av Bretagne. Förutom landskapet så målar flera konstnärer gärna av de många vackra kapell och kyrkor i området, liksom fontäner och gamla bostäder.

La Foret-Fouesnant idag


Området är särskilt rikt på ståtliga hus som byggdes av den bretonska adeln. Senare kom parisarna hit på semester och började senare bygga sina semesterbostäder. Trots tillströmningen av turister varje år, har La Foret-Fouesnant behållit sin traditionella karaktär och charm som är mycket typisk för Bretagne. Framför allt under våren och sensommaren då antalet turister är lägre, och man verkligen kan njuta av de fina sandstränderna (där ibland sandstranden Kerleven) samt städernas fina stadsdelar kan en vistelse rekommenderas. Präglas semestern av sol och bad så är naturligtvis sommarmånaderna det bästa valet.

Staden har många mysiga och stämningsfulla gator och gränder, som lämpar sig för promenader eller cykelturer. En traditionell marknad hålls året om, varje söndag morgon på det stora torget, nära bukten. Här finns det fina möjligheter att köpa färsk fisk, traditionella crepes och många andra regionala produkter som säljs av lokala fiskare och hantverkare. Dessutom, från början av juli till slutet av augusti arrangeras det nattmarknad varje tisdagkväll på den stora parkeringen vid den moderna hamnen.

Man finner många restauranger i La Foret-Fouesnant. Missa inte en lunch eller middag på en av stadens traditionella creperie. Men man finner även klassiska pizzerior och restauranger. Bor man med självhushåll under semestern så bör man besöka den lokala fiskmarknaden som ligger precis längs vägen i den gamla hamnen. Här finner man allt från färska skaldjur och ett stort utbud av fisk. Till sist bjuder La Foret-Fouesnant under hela sommaren på många shower och konserter vid utomhusteatern när torget vid bukten.

 
 
search map