Semesterbostäder & hotell i Moelan-sur-Mer

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Även om människor har levt i Moelan-sur-Mer sedan järnåldern, kom det bretonska folket (utvandrare från det vi idag kallar Storbritannien) först till området under det 400-talet efter Kristus. Under medeltiden var Bretagne hårt drabbat av upprepade krig och pestens hägring, men efter den Franska Revolutionen började området växa igen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Historia

Efter den Franska Revolutionen blev Moulan-sur-Mer starkt och var en av de rikaste kommunerna i området. I slutet av 1800-talet öppnades de första fabrikerna som framställde sardinkonserver och bara denna aktivitet bidrog i många år till områdets utveckling. Under 1900-talet startade turismen att göra sitt intåg, tack vare utvecklingen av vägar och infrastruktur och inte minst pga. de många vackra sandstränderna och den välbehållna naturen och autenciteten, som bevarats än idag.

Aktiviteter ooch utflykter

Området omkring Moelan-sur-Mer är välbesökt av konstnärer, som inspireras av de vackra omgivningarna. Som konsekvens av detta hålls det under sommarperioden i staden flera olika utställningar och festivaler med konst, poesi och musik i fokus. Kusten längs Moelan-sur-Mer inbjuder till avslappnade promenader längs sandstränderna Kerfany och Trenez eller en av de många små stränderna, som gömmer sig bland klipporna. Besök också de tre små pittoreska hamnarna Merrien, Brigneau och Belon, där du möter en härlig blandning av lokala fiskare och segelbåtsentusiaster. Området bjuder dessutom på flera förhistoriska reliker, gamla kvarnar och fontäner samt kapellet Saint Philibert från 1500-talet.
Quimperle, är berömt dels för sitt pittoreska historiska centrum, samt för sina välbevarade arkitektoniska och religiösa reliker, som ligger 9 km bort. Också kustbyn Pont-Aven, 10 km bort, bör besökas.

 
 
search map