Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Saint-Malo är med all rätt en av Bretagnes mest berömda städer. Den är inte stor - här bor endast ca. 50.000 invånare - men dess historiska centrum, alldeles vid havet är både trevligt och pittoreskt. På sommaren fyrdubblas antalet invånare då många vallfärdar hit för de fina sandstränderna, vackra omgivningarna, lustbåtshamnen och restaurangernas rika urval av fisk och skaldjur.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Vild natur

Viken är känd för sina mycket starka tidvattensströmmar och eftersom det ofta är starka vindar i detta området, rekommenderas det att du rådfrågar turist-informationen innan du ger dig ut på utflykter längs kustlinjen under lågvattensperiod. Det kan ske mycket snabba förändringar! Saint-Malo har varit en hamnstad i urminnes tider, men under sin storhetstid utvecklade staden ett handelssystem med Indien. Det var under denna tid som de många unika eleganta husen byggdes. Idag lever inte riktigt Saint-Malo längre upp till sin forna glans då storhetstiden sedan länge är över, men är fortfarande en attraktiv turistort.

Många kulturskatter

Saint-Malo erbjuder en stor kulturskatt med sina bastioner, sina pittoreska gamla stadsdelar, katedralen Saint-Vincent och den livliga historiska stadskärnan. Men stadens popularitet beror även på de många vackra sandstränderna och det stora utbudet av underhållning; en rock-festival, en litteratur-festival och under sommarmånaderna arrangeras det flera olika musikevenemang.

 
 
search map