Semesterbostäder & hotell i Saint Quay Portrieux

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Saint Quay Portrieux ligger ovanför halvön Bréhat i det natursköna och pittoreska departementet Côtes d’Armor. Det är i denna del av Bretagne man finner de högsta klipporna på upp till 104 meter höjd.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Den lilla staden Saint-Quay-Portrieux påminner om ett genuint fiskeläge som mestadels lever av turismen, vilket inte är så konstigt när man ser den praktfulla sandstranden och flera möjligheter för vattenaktiviteter i inspirerande omgivningar. Men staden är också känd för sin fiskehamn som är Frankrikes sjätte största. Stadens specialitet och stolhet är kammusslor, Coquilles Saint-Jacques , som man här kan smaka på olika vis.

Saint-Quay-Portrieuxs kulturarv är heller inte att förglömma då det håller sig på en stilren nivå med flera kyrkor och kapell, gårdar samt gamla torg och sevärda gator. Från den över 150 år gamla fyren som ligger 100 meter över havet har man en imponerande utsikt över bukten och öhavet Bréhat. Även den ståtliga Villa de Ker-Moor och vindmöllorna som ligger längs kusten är värda att nämna. Många berömdheter har genom tiden hållt sin semester i Saint-Quay-Portrieux.

 
 
search map