Semesterbostäder & hotell i Trégastel

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trégastel har ca. 2.500 invånare och är med dess stora historiska och arkitektoniska arv beläget på Côtes d'Armor kusten på den unika halvön Bretagne i nord-västra Frankrike. Detta är en av de mest kända platserna på kusten, som här kallas för Côte de Granit Rose efter sin rosa granitsten.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Trégastel är en liten kuststad belägen mellan kuststäderna Perros-Guirec (också känd för de röda klippblocken) och Pleumeur-Bodou. Staden har alltid inspirerat författare och konstnärer och erbjuder idag besökarna ett brett kulturellt program. Staden är känd för sina megaliter - dessa stora stenmonument, som efterlyser historier om vikingar och gallerna. Staden är dessutom känd för sina religiösa byggnadsverk samt mera praktiska byggnader som kvarnar och gamla tvättstugor. Den närmsta större staden är Lannion efter den engelske Lord Huon, som ligger ca 10 km bort och som lockar många turister tack vare dess historia och sitt historiska centrum.

Området vid Trégastel bjuder på bra vandrings möjligheter i den vindburna men vackra naturen, som rymmer bra fågelskyddsområden. Kusten mot den vilda Atlanten bjuder på karga klippor, men också fina sandstränder i de små vikar och laguner som dyker upp med mjuka stenblock och orörda fiskebyar här och där. Med andra ord, gott om motiv för semester fotografier!

Och slutligen lockar en vistelse vid havet naturligtvis till diverse vattensporter som surfning, fiskning och segling och kusten vid Trégastel är inget undantag med det karaktäristiska tidvattnet, som kommer och går med upp till 15 meters variation.

 
 
search map