Semesterbostäder & hotell i Chinon

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Strosa runt bland mysiga kaféer och restauranger på kullerstensgatorna här i Chinon som med sitt kungliga förflutna och vackra slott, har en alldeles speciell atmosfär och dessutom goda viner.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Då och nu

Chinon har liksom de andra städerna längs de markerade floderna, försörjt sig på att frakta varor på Vienne- floden som var en av de större handelsrutterna från det bördiga låglandet i Poitou där man seglade varor ut från staden Limoges till Loire. På grund av dess betydelse inom handeln, blev staden befäst mycket tidigt på 400- talet. År 1154 under kungen av England, Henrik II styre, byggdes och renoverades slottet Château de Chinon och kom att bli Henriks favoritbostad. År 1205 var Chinon därmed en av de kungliga godsen och år 1418 blommade staden upp för ett nytt kungligt liv, då arvtagaren av tronen, Karl VII av Frankrike hade tagit sin tillflykt till provinsen. Även Jeanne D'Arc befann sig i staden under 1429 och träffade Karl VII av Frankrike i Château de Chinon. Från 1600- talet och framåt var Chinon inte längre ett kungligt residens. På grund av massiv förstörelse och revolution 1789, finns det för närvarande mycket få reliker bevarade, men slottet är idag delvis renoverat och är en stor turistattraktion i Chinon.

Idag erbjuder Chinon dig, så som många andra franska städer, kullerstensgator och torg, butiker, restauranger, engelska pubar och kaféer med mysiga uteserveringar.

Smaka på vinerna

Nere vid floden, finns idag en vinkällare som är öppen för allmänheten där du kan köpa det berömda Cabernet Franc- vinet, som främst odlas i Chinon.

 
 
search map