Semesterbostäder & hotell i Dame Marie les Bois

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Cangey är med andra ord en avkopplande lantlig miljö för en semester nära en region som är med på UNESCO:s världsarvslista.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

En historisk inblick

Stadens största attraktion är dess kyrka, bestående av reliker från 1000- och 1100- talen. Kyrkofönsterna från 1500- talet har klassificerats som ett historiskt monument sedan 1907. Förutom kyrkan Saint Martin, finns det även ett litet slott i staden som heter Pierre David. Det är dock främst stadens placering som lockar besökare, då den ligger mindre än 1 timme från de stora slotten i Loire och slottet Amboise ligger bara 10 km härifrån.

Primära verksamheter i kommunen

Kommunens medborgare engagerar sig till stor del i jordbruket, boskapsuppfödning och odling av ankor. Det tillhör öven traditionen att odla säd och druvor till vin. I kommunen finns det 12 hektar vinodlingar och området kring byn Fleuray har blivit högkvarteret för denna verksamhet i kommunen.

Butiker

I Cangey finner du en liten livsmelsaffär, ett kafé och en butik som säljer lokala produkter gjorda på anka. Kommunen har även en restaurang, ca 4 km från Cangeys centrum där du kan smaka på traditionella delikatesser Det finns även en golfklubb i kommunen och en ponnyklubb.

 
 
search map