Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

"Loireslotten" är en beteckning för en stor samling slott i Loiredalen som nästan alla är antingen byggda eller restaurerade under den franska Renässansen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

En turistmagnet

Regionen har blivit ett välkänt och uppskattat turistmål tack vare de många slotten, den speciella atmosfären och den stora samlingen av monument samt städer som är fyllda av spännande historia, redo att utforskas!

På UNESCOSs världsarvslista

Det finns ingen komplett lista över Loiredalens slott, vilket beror på oklarheter inom officiell uppdelning av gränsområdena i denna region. Det är dock ingen tvekan om att alla historiska monument har en stor och viktig del i att regionen Loiredalen har kommit med på UNESCOs världsarvslista.

Slottet i Tours

Du kan besöka slottet i Tours, som var en av de första städerna som fick ett slott. År 1483, gav nämligen Louis XI order om att bygga slottet Plessis- les Tours, eftersom Paris under den här tidens hundraårskrig inte längre var ett säkert ställe att befinna sig på. Tours var i själva verket- även om det bara var under några månader- Frankrikes huvudstad, innan Orléans tog över titeln för ett tag.

Kungens favorit

Förutom ruinerna av det gamla slottet i Tours, kan du se Amboise- slottet som var den dåvarande kungens favorit. Historier från förr säger att Leonardo Da Vinci ska ha blivit tillkallad i samband med bygget, men att han inte haft en så värst stor del av det. Den store konstnären sägs också ha gett kungen idén om att bygga slottet Chambord, vilket blev en symbol för den franska storhetstiden.

Beaugancy och Orleans är mer än bara slott

I Beaugancy och Orléans kan du se mer än bara slott. Orléans är nämligen Jeanne d'Arcs födelsestad som är känd för att vara ikonen för den franska frihetskampen under 1300-talet och kallas även för "Jungfrun av Orléans".

Ännu mer att se..

Inte långt härifrån i Saint- Benoit-sur-Loire hittar du en underbar romersk gammal kyrka, ett slott från sen- renässansen i Sully-sur-Loire och ännu ett slott från 1300-talet i Gien.

 
 
search map