Semesterbostäder & hotell i Luynes

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Luynes är en typisk by i Val de Loire regionen med sina timmerhus och medeltidsborg har en antik touch. Kulturarvet är omfattande för en så liten by, och definitivt värt ett besök.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

På UNESCO´s kulturarvslista

Den sevärdhet som lockar flest besökare till staden är medeltidsborgen som finns med på UNESCOs kulturarvs lista och som enligt uppgifter byggdes under 900-talet. Den har sedan dess blivit jämnad med marken och sen blivit uppbyggd igen, och tillhör idag familjen De Luynes. Man kan besöka borgen under perioden, från den 1/4 till den 13/9 mellan kl. 10-12:30 till 14-18. I Luynes centrum ligger Le Halles, den antika övertäckta marknadsplatsen från 1300-talet, som vittnar om stadens rika handelsliv och fortfarande äger rum varje lördag.

Den antika historien

Runt om stortorget ligger före detta rikemansbostäder från slutet av 1300-talet, som vittnar om stadens storhetstid. Och Luynes antika historia speglas också genom resterna av den romerska akvedukt belägen på vad som var termalstaden Malliacum, där vattnet från de rika vattenreservoarerna norrifrån leddes ner.

Simbassäng och trekking-rutter

Aktiviteter är det inget de saknar här i Luynes: På förfrågan vid stadshuset kan man få tillgång till stadens tennisbanor från måndag till fredag. Tre trekking-rutter går genom skogen och mark i Luynes. Den kommunala simbassängen som är omtyckt pågrund av sin storlek - 600 kvm att simma i! - öppen alla dagar i juli och augusti. Det finns även en barnpool. Dessutom finns det möjlighet att beundra Luynes från vattnet med flodbåt som går ner längs Loire floden. Det organiseras flera by fester under sommaren.

 
 
search map