Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Utforska en betydelsefull stad och slott

Staden kan vara stolt över att det finns en speciell kalksten i jorden som har gjort det möjligt för vattnet i floden Indre att bilda små bifloder, vilket i sin tur har skapat små klippformationer, inklusive en berömd formation där det 990 byggdes ett torn av den stora feodalfamiljen Faucon Noir. Under 1175 byggde man ett slott omkring tornet och ännu ett runt torn. Tornet Forteresse du Faucon Noir är det äldsta i Frankrike och är idag öppet för allmänheten.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Promenera längs stadens gator

I staden är det värt att ta en promenad längs gatan Rue des Moulins, som är flankerad av vackra hus från 1400 och 1500-talet och utanför staden bör du besöka kvarnen Grand Moulin Ducal från 1771. Numera är inte hjulet igång – det stoppades 1976 - men det har inte förlorat sitt historiska värde och är en trevlig sevärdighet.

Gastronomi och marknadsdagar

Staden har flera restauranger som erbjuder menyer baserade på lokala produkter och grödor, naturligtvis ackompanjerade med regionala viner. En dag i veckan hålls det en marknad i staden, där ca 35 producenter säljer sina varor. Dessutom finns det många butiker i staden, där det bara säljs lokala produkter från både slaktare, bagare osv.

 
 
search map