Semesterbostäder & hotell i Bonifacio

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden separeras från Sardinien av sundsremsan Bonifacio och har en stor och välfungerande hamn som besöks av bl.a. imponerande lustbåtar, yachter med tillhörande jet-set och staden präglas av eleganta barer, restauranger och hotell samt en mängd olika sevärdheter som gör staden till ett sant utomhusmuseum.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Besök en plats som du inte lär vilja lämna...


Bonifacio är vad man kan kalla en "stjärnattraktion" på Korsika och lockar årligen resenärer från hela ön och fastlandet som kommer för att beundra och njuta av atmosfären i de trånga gränderna med gamla hus som balanserar djärvt på kanten av kalkstensklipporna då havet har ätit sig in på den bärande klippfoten till stadens stadsdelar. I anslutning till den fascinerande staden skapar de outforskade stränderna och höga bergen vackra kulisser som får vem som helst att bara vilja stanna lite längre...

Se den gamla stadsdelen


Staden är indelad i tre distrikt; Den gamla delen, även kallad den övre staden eftersom den ligger vid citadellet på en udde med utsikt över Medelhavet. Citadellet byggdes på 800-talet när greven Bonifacio grundade staden. Genom tiderna har det genomgått både renoveringar, restaureringar och ombyggnader. Det var tidigare ett högkvarter för den franska främlingslegionen, men fungerar idag som ett museum.

Den nya stadsdelen

Det nyare kvarteret omringar hamnen och sträcker sig in i dalen på östra sidan. Detta kvarter har vuxit tillsammans med den tredje stadsdelen, som kallas St Julien. På korsikanska säger man: Bunifaziu aria de Roma e mare d'u Laziu , vilket betyder att Bonifacio har samma stämning som Rom och samma hav som Lazio! Det skulle vara synd att missa, ellerhur?

Sand, hav och vattensport

Utanför staden finner du mer än 20 vackra sandstränder som inbjuder till bad, snorkling och dykning i det azurblå havet. På den absoluta sydspetsen, finns det också idealiska vindförhållanden för surfare och kitesurfare. Båtturer är också ett populärt tidsfördriv och det rekommenderas att segla till naturreservatet vid Lavezzi- öarna, där det finns flera snorklingsmöjligheter eller att åka till Porto Vecchio som är en annan sevärd kuststad.

Åk på utflykter

Om du fått nog av att ligga på stranden, kan du planera en dagsutflykt med bergsvandring till de hisnande topparna vid Alta Rocca, besöka genuina bergsbyar eller utforska det förhistoriska Pianu di Levie, med sina historiska utgrävningar.

Flyg och färja

Du kan flyga till Figari flygplats där det rekommenderas att du hyr bil eller tar en taxi. Alternativt kan du åka via Sardinien med färja, där det finns flera dagliga avgångar.

 
 
search map