Semesterbostäder & hotell i Figari

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ett paradis för vindsurfare

Området, som har 800 meter skyddad kust, är en riktig lekplats för naturälskare och vandrare. De sydliga vindarna gör platsen populär bland vindsurfare och det är främst på grund av detta som Figari- golfen är så pass välbesökt.

Vägen hit

Figaris flygplats är internationell och har regelbundna förbindelser till fastlandet. Staden och kommunen försörjer sig främst på sin vinodling, får- och boskapsuppfödning, samt naturligtvis på turismen som bidragit med ett antal världshus och B&B:s.

Allt handlar om vinet

Vingårdarna i Figari är några av de äldsta på Korsika, varav några av dem går tillbaka till romartiden. Idag är vinerna från Figari en del av de fem appellationerna som Vin de Corse kontrollerade. Här odlas viner såsom Nielluciu, Vermentinu, Sciaccarellu, Grenache och Syrah. Från Tarrabucetta fram till Poggiale, kan du besöka Domaine Clos och smaka viner som lagras i ekfat.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map