Semesterbostäder & hotell i Lama

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byns äldsta byggnader går tillbaka till medeltiden, inklusive det gamla vakttornet som kallas A Torra. Under århundradena har flera andra byggnader tillkommit, inte minst de många stora husen som de rika oljetillverkarna byggde på 1700-talet. Stadens pittoreska atmosfär har inte dött ut under åren och de många blommorna bidrar till en underbar miljö och har dessutom gett byn titeln som Korsikas mest blomstrande by.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Filmfestival i byn

Till skillnad till så många andra landsbyar längre in i landet, som ofta verkar nästan utdöda, arrangerar Lama varje år i Augusti en filmfestival. Då visas filmer ute i det fria och vid den här tiden på året är byn ganska livlig. Internet är endast tillgängligt på turistbyrån i stan.

Följ en vandringsled

Vill du kombinera en avslappnad vistelse med raska vandringsturer finns det fina möjligheter i Lama då flera vandringstigar i området har sin utgångspunkt i byn. Det finns olika längder på lederna och svårighetsgraden varierar. Du hittar källor med drickbart vatten utmed flera av lederna. I Lama finner du även tennisbanor, två restauranger och pool med tillhörande solstolar och parasoller, men inga dagligvarubutiker (endast lite försäljning av "typiska produkter").

Strosa runt i byn

Det är verkligen mysigt att strosa runt längs gatorna och upptäcka de många säregna arkitektoniska detaljerna, i en by med en avslappnad atmosfär som du inte lär uppleva i populära städer såsom Calvi och Saint-Laurent. Och tack och lov för det!

 
 
search map