Semesterbostäder & hotell i Marine De Bravone

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Marine de Bravone är en klassisk badort i växt som vänder ut mot Medelhavet vid Costa Serena och ligger därmed mellan havet och bergen. Halvvägs mot Bastia från Porto Vecchio uppenbarar kuststräckan Costa Serena sig med flera sandstränder.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Stränderna, havet och naturen
Området har ett milt klmat året runt, som särskilt om sommaren inbjuder till en badsemester tack vare de mycket fina sandstränderna och rena hav, medan det omgivningarna bjuder på ett varierat landskap som lätt kan utforskas när solens strålar är för starka eller döljer sig bakom ett moln. I det omedelbara inlandet finner mankastajneskogar, kullar, berg och inte att glömma alla typer av semestercenter som påminner om små byar - ändå omtalas staden och området som en oas av lugn och ro. Marine di Bravone är ett populärt semestermål tack vare de otaliga stränderna, den vackra naturen och det härliga havet. Många av stränderna i området är också välbesökta under sommarmånaderna, men det är faktiskt möjligt att finna mindre besökta stränder längs kusten som kan nås via stigsystem från vägarna. Dessa avlägsna stränder är ofta belägna i en liten vik bakom ett beskyddande rev. Notera att här också finns en berömd nudiststrand, där man inte ska bli förvånad över synen av en solbränd, naken man eller kvinna.

Söker man djupare in i landet finner man det ursprungliga och autentiska Korsika med sina floder och berg. Det är också här man kan stöta på en lokal producent av t.ex. ost, kött, honung och likör, som Korsika bland annat är känd för. Staden rymmer diverse butiker, samt restauranger som främst är öppna under sommaren.

Aktiviteter
Från april till oktober utförs alla typer av sportaktiviteter med anknytning till vatten: vattenskidor, surfing, vindsurfing mm. Området är också känt för de goda vindförhållanden som är perfekt för kite-surfing.

Slutligen är det möjligt att mot betalning rida, hyra cyklar mm. Bara kontakta turistkontoret i staden för mer information.

Transport
Med flyg: till Bastia flygplats vanligtvis via Paris. Bastia ligger ca. 60 km norrut längs huvudväg RN198.

Med färja: till Bastia hamn som ligger ca. 5 timmar med färja från Nice (Frankrike), 10 timmar från Marseille (Frankrike) och ca. 4 timmar från Livorno (Italien).

 
 
search map