Île-de-France Disneyland

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Disneyland Paris ligger ca. 45 minuter i bil utanför Paris och består av två parker: Disneyland Park och Walt Disney Studios. Båda parkerna ligger upp till varandra med två separata ingångar. Det finns tågstation precis utanför och goda parkeringsmöjligheter en bit från parkerna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Disneyland Park
Ingången till Disneyland park är precis som vi känner den från TV med det stora ljusröda slottet som tornar mot skyn. Upp genom huvudgatan – även kallad Main Street U.S.A. strömmar det glad musik ur högtalarna mellan de fina ”Old England Style” husen, som alla rymmer souvenirbutiker eller matställe av olika slag. Vid slutet av huvudgatan ligger äventyrsslottet över alla äventyrsslott. Det är också här man varje eftermiddag kan uppleva fantastiska shower med Musse Pigg som värd. Överallt i parken finner man souvenirer med alla de kända Disney figurerna, från de äldsta till de nyare.

Parken är indelad i 5 magiska temaland; Main Street U.S.A, där man bland annat finner Disneyland Railroad, som är ett lokomotiv som kör runt om hela parken, med stopp under vägen i de olika "land". Frontierland, där man fokuserar på Vilda Västern med bland annat den extrema ”Big Thunder Mountain”, som är en häftig rutsjebana. Adventureland, där man kan möta äkta pirater som Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean och utforska tempelruiner på äkta Indiana Jones manér. I Discoveryland blir man skickad ut i universum i rymdraket och märker hur g-kraften trycker en tillbaka i sätet. Här kan man också gå på upptäcktsfärd i en äkta ubåt som blir överfallen av en bläckfisk. I Fantasyland upplever man många av de sköna Disney karaktärer som Peter Pan, de flygande elefanten Dumbo och många fler. Detta temaland är perfekt för de yngsta, medan de äldre och vuxna också får något ut av de fina och fantasifulla nöjena. Parken är ytterst välskött med gröna område och vackra blommor mellan de olika sevärdheterna.

Varje eftermiddag går den stora och helt fantastiska parad med allac Disney vännerna genom huvudgatan från Fantasyland förbi Törnrosa slottet och avslutar på Mainstreet U.S.A. Här möter man alla Disney prinsessorna, Lejonkungen, Alice i Underlandet, Pluto, Kalle Anka, Musse Pigg och alla de andra.

Flera gånger om dagen kan man möta sina favoritfigurer i parken – det finns en översiktskarta över var och när man kan möta dem runt omkring. Överallt i parken finner man även souvenirbutiker och priserna är inte i den billiga änden. Matställe finns det massor av, men även här ska man förvänta sig priser i den övre nivån och kvaliteteten är inte den högsta. Det är alltid mycket folk i parken och man ska vara förberedd på långa väntetider vid de olika nöjena. På en högsommardag kan man få lov till att vänta upp mot två timmar vid flera attraktioner. Vi rekommenderar därför att man som minimum har två dagar i parken för att hinna med så mycket som möjligt. Man ska också vara uppmärksam på att vid några av de extrema nöjena finns åldersgräns.

Walt Disney Studios
I Walt Disney Studios kan man uppleva hur de fantastiska Walt Disney filmerna och serierna skapas. Man har möjlighet för att titta in bakom kulisserna och även själv deltaga i "produktionerna".
Här möter man karaktärer som Lynnet McQueen, Lilo & Stich och alla figurerna från Toy Story. Gå bland annat på upptäcktsfärd i Toy Story´s underliga värld, där de minsta kan ta en tur i hunden Slinkys karusell medan de lite större kan ta en tur i RC Racer som åker upp 25 meter för en half-pipe i full fart. Eller ta en tur på rutsjebanan genom ”Nemo´s” undervattensvärld. Flera gånger om dagen arrangeras det olika shower och uppträdande som exempelvis en fantastisk bil stunt show men skrikande däck och riktig eld. Har man tur får man kanske syn på Lynnet McQueen.
En trevlig och rolig upplevelse på turen genom ”Studio Tram Tour”, där man i spårvagn blir förd runt genom ett landskap av gamla flyg, bilar och ruiner som vi minns från filmerna. Höjdpunkten kommer mitt på turen där man får bevittna ett jordskalv, explosioner och översvämning.
På flera ställe i parken finner man matställe och butiker med souvenirer. Parken riktar sig mest mot de lite äldre barnen, då flera av aktiviteterna och attraktionerna är åldersbegränsade.

 
 
search map