Semesterbostäder & hotell i Alenya

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Besök grottorna

Byns huvudattraktion är "Ecoiffier-grottorna", som en gång var navet i vinproduktionen. Grottorna har varit den sociala och ekonomiska drivkraften i byn sedan slutet av 1800-talet och har bidragit med att sätta ett avtryck av ett långt förflutet präglat uteslutande av vinodling. Förutom detta, finns det inte mycket mer att se här, men byn utgör en bra bas för att besöka andra intressanta platser i området och kusten. Byn har flera livsmedelsbutiker och en sommarmarknad en gång i veckan.

Värt ett besök

Perpignan- ca 10 km bort, är en intressant stad med en mysig autentisk stadsdel som är värd för många festivaler under året,. Här finns flera trevliga torg och ett stort utbud på restauranger som påverkats av den spanska kulturen. Collioure-ca 15 km bort är känd för sitt klocktorn och har en liten hamn mellan stranden och bergen. Här kan du ta fina promenader längs klipporna. Castelnou-(23 km) är en by uppe i bergen på gränsen mellan Frankrike och Spanien med många vingårdar. Dess gamla stadsdel dateras tillbaka till 900 -talet och här finns många vinodlingar, där du kan delta i vinprovningar. Mount Canigou- ett berg, ca 784 meter högt, dominerar landskapet i detta område och det finns många vandringsleder runt det som tar dig till toppen.
Les Orgues de Ille sur Tet (ca 40 km) är en plats som utgörs av naturligt skapade och mycket fascinerande vita klippformationer, som liknar landskapet i Kappadokien, Turkiet. Saint Cyprien (3 km), Argeles sur Mer (11 km), Banyuls sur Mer (21 km) och Leucate (30km) har alla fina stränder.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map