Semesterbostäder & hotell i Canet en Roussillon

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Området erbjuder en mängd turistattraktioner och aktiviteter, så som ett kasino, ett spa, olika vattensporter, restauranger och barer. Här finns alla aktiviteter du kan förvänta dig att uppleva i en semesterort längs kusten. I hamnen finns ett akvarium med hajar, pirayor, sköldpaddor och andra arter från medelhavet. Området lämnar inte mycket att önska av naturlig skönhet, med sina våtmarker som är hem för mer än 200 olika sorters flyttfåglar såsom t ex flamingos. När du promenerar runt i området kommer du även att se små gamla fiskarstugor med halmtak, utspridda i området med det spektakulära berget Mount Canigou i bakgrunden.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upptäck vinerna

Om du tycker om goda viner, är det här området definitivt värt ett besök. I Canet en Roussillion, ligger vingården "Chateau de l'Esparrou", känd för framförallt sina rosé- och vita viner. Här kan du åka på organiserade turer med vinprovning. I parken kan du njuta av en picknick och så finns det möjlighet till ponnyridning. Andra vingårdar i området som kan besökas är; "Il Chateau de Rey", "Il Domaine Benassis" och "Domaine Lafage".

Utforska gamla stan

Den ursprungliga byn, "Canet en Roussillon" ligger ca 3 km bort från stranden och badorten "Canet Plage". Byn har en stort utbud på shoppingmöjligheter och har lyckats behålla sin charm tack vare de många små hantverksbutikerna som dominerar stadsbilden. Här kan du även besöka någon av byns många kyrkor och slott, vilka bidrar till den autentiska atmosfären på gatorna. Den närmaste tågstationen ligger i Perpignan (ca 10 km) Därifrån kan du ta tåget till Canet en Roussillon. Perpignan är också värt ett besök med sina många monument, museer, torg och trädgårdar.

Det är värt att nämna att stranden i Canet en Roussillon städas dagligen och det finns badvakter på 7 olika platser längs stranden. En liten del av stranden är handikappanpassad, för att underlätta för rörelsehindrade.

 
 
search map