Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Carcassone är huvudstaden i provinsen Aude i regionen Languedoc. Det är en historisk befäst stad, som är uppdelad i två delar med floden Aude som gräns. De två delarna är förbundna med två broar. Pont viuex (den gamla bron) och Pont Neuf (den nya bron). På den vänstra sidan av floden ligger stadsdelen "Bastide Saint-Louis" eller "Ville Basse" (den nedre staden), som den också kallas och som grundades under 1300-talet. På höger sida av bron på en kulle, ligger det moderna Carcassone.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upptäck det romerska ursprunget

Staden grundades av romarna under nollhundratalet f.kr under namnet "Julia Carcasso". Den befästa staden övergick till franskt styre under år 1240, då den fick en ytterst viktig roll i militära sammanhang.

Sevärdheter

I den nedre stadsdelen finner du konstmuseet "Musée des Beaux-Arts", som rymmer en stor samling keramik och bildkonst från 1500-talet och fram till idag. Samlingen är imponerande och vittnar om den stora betydelse som både holländsk och romersk kultur har haft i området. I närheten finns de två gotiska kyrkor; Sant-Vincent och Saint-Michel.

Besök en av de äldsta medeltidsstäderna i Europa

Carcassone är en av de äldsta medeltidsstäderna i hela Europa. Innanför stadsmuren, som har hela 52 torn, är trafik inte tillåten, vilket gör att du lugnt kan strosa runt på gatorna, utan att störas av bilar.

Många aktivitetsmöjligheter

Den gamla medeltidsstaden karaktäriseras av smala, slingrande gränder och små torg, där du finner många butiker. Här finns också ett stort utbud av restauranger, cafeer, musikställen och teatrar. Varje Lördag hålls det marknad i den nedre stadsdelen. Inte långt från stadsmuren ligger parken "Raymond Chésa", nere vid sjön Cavayère. Här finns det många möjligheter för aktiviteter: Vandring- och cykelrutter, minigolfbana, badstränder, rastplatser, vollybollplan samt en 'adventure park'.

Utflykter i närområdet

Carcassone är nästan ett "måste", om du är på semester i Languedoc-regionen. Härifrån finns det också goda möjligheter att åka på utflykter runt i området. Bland annat kan ett besök till staden Castelnaudary rekommenderas, eller till den storslagna naturparken "Les Cévennes".

 
 
search map