Hotell i Carcassonne i Languedoc-Roussillon

Domaine Saint-Pierre de Trapel

Pris från per pers.
 
Domaine Saint-Pierre de Trapel är inte tillgänglig i dagsläget
Domaine Saint-Pierre de Trapel är inte en del av programmet hos In-France i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Carcassonne här
Hämtar innehåll

I periferin av den mest besökta medeltidsstaden i Frankrike - Carcassonne - ligger den nobla 1700-tals egendomen Domaine Saint-Pierre de Trapel, som ägarna Catherine och Christophe har restaurerat och inrett till ett antal uthyrningsrum i en grön ram mellan vackra vinmarker ca 5 km utanför staden.

Innan du är framme...

Innan du anländer till Domaine Saint-Pierre de Trapel, är det bra att veta, att du ska köra igenom ett industriområde, där det är lite svårt att föreställa sig att vägen slutar i gröna omgivningar. Men det gör den! Och innan du ens börjat oroa dig, så har de industriella omgivningarna växlat till vinmarker. Den trafikerade vägen, som binder samman de två ytterligheterna löper några få hundra meter från egendomen - dock väl gömt bakom höga träd och buskage - detta betyder, beroende på vindens riktning att du kan höra bilar då och då.

Bo nära sevärdigheterna

Omkring egendomen har man anlgt en mäktig park-liknande trädgård med stora träd, välunderhållna buskar och blommor. Parken lever helt upp till husets yttre med de blå fönsterluckorna i trä, de vackra trapporna och det lilla kapellet. I parken ligger poolen, omgiven av solterrassen med solstolar. När dagarna bjuder in till annat än att endast njuta av omgivningen på stället, så är det bara att fråga ägarna (de bor förövrigt också i huset), vad de rekomenderar. Det finns nämligen mycket att upptäcka i regionen: Besök den kända kanalen Canal du Midi, som är utsedd av UNESCO som en sevärdighet och värd att bevara. Det finns otroligt många museer och grottor och så finns det goda möjligheter för utflykter till bergen, dalar och vingårdar.

Koppla av i den franska trädgården

I trädgården finns flera små mysiga hörn med bord och stolar i skuggan av växter och trädtoppar. När det är svalare ute, hittar du två uppehållsrum inomhus, inklusive kapellet där du kan njuta av en avkopplande stund. Ägarna erbjuder dessutom vinprovning i kapellet (förhandsbokning, mot en avgift, minst 4 personer), men också massage (förhandsbokning och mot en avgift). Frukost är inkluderad i rumspriset och serveras i frukostrummet framför kaminen om vintern eller ute i trädgården under sommaren.

Rummen

De fem rummen är alla olika i inredning och stil, men möblerna är mer eller mindre alla antikviteter, som bidrar till att skapa ett samlat intryck av franskt herrgårds-lantliv. Alla rum har stora fönster, privata badrum, och är namngivna enligt deras inredning och färgval. Rummet Les Marines är idealisk för en familj på 4, eftersom den består av två rum med vardera två sängar.

Rummen på Domaine Saint-Pierre de Trapel

Dubbelrum Safran

Rummet ligger på tredje våning och är rymligt och inrett i gul-orange toner med röd matta - helt i linje med namnet på rummet. Safran-rummet vänder ut mot parken och har en dubbel-himmelsäng, uppehållshörna vid en vit marmorkaminen och ett badrum med badkar, toalett och hårtork.

Dubbelrum Rose Pourpre

Rummet ligger på andra våning och är inrett med rosa och röda toner - helt i linje med namnet på rummet och med lite engelsk stil. Rose Pourpre-rummet vänder ut mot fälten och är inrett med dubbelsäng och ett rymligt badrum med badkar, toalett och hårtork.

Dubbelrum Jade

Rummet ligger på andra våning och är noggrant inrett i gröna färger med golv i terracotta sten och har stora fönster med utsikt mot parken. Jade-rummet är inrett med två enkelsängar, som kan skjuvas ihop till en dubbelsäng. Badrum med badkar, dusch, toalett och hårtork

Dubbelrum Cannelle

Rummet ligger på tredje våning och är inrett med ett rese-tema i röda-kanelfärger med mönstrade tapeter och gardiner. Det har stora fönster, som vänder mot parken och som släpper in mycket ljus. Cannelle-rummet har dubbel- himmelsäng, antika trämöbler och badrummet har ett badkar, toalett och hårtork.

Suite Les Marines

Rummet ligger på tredje våning och går i blå och vita toner för att understryka det marina temat. Les Marines-rummet består av två rum - ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar och målade vita rottingmöbler och synliga träbjälkar i taket. Badrummet har ett badkar, toalett och hårtork.

 
 
search map