Semesterbostäder & hotell i Gruissan

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Kuststaden Gruissan ligger i ett säreget område, som är rikt på myrar och sjöar, intill Medelhavet. Staden ligger således som en ö i en stor damm precis vid havet, och är ansluten till fast landet med landbaserade vägar. Staden blir också noterad inte bara för sina badstränder vid Medelhavet, utan framförallt den historiska stadskärnan, belägen in mot Étang de Gruissan (damm). Sett ovanifrån är detta centrum mycket pittoreskt med sina små cirkulära gator, som slingrar sig runt det centrala berget, varpå man finner det gamla slottet Chateau de Gruissan.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Besök Gruissan


I Gruissan finns det både Medelhav, myrar, sjöar och berg. Också har de den mycket vackra historiska stadskärnan, men även nyare stadsfraktioner, som speciellt under sommaren besöks av de många badgästerna. Här är det tal om Gruissan-Plage, som är ett strandområde beläget mellan sjöarna och havet, efter det är det Gruissan-stad där finner man hamn, butiker och restauranger samt barer. Slutligen finns det en fiskehamn. Varje område har sina egna egenskaper och kommer att erbjuda olika upplevelser till sina besökare.

Traditioner och nyskapande industrier

Turismen i Gruissan har först blommat upp på senare tid, och de traditionella hantverksformerna som produktion av vin (röda, vita och rosè), olivolja och honung alltid fortsätter att bidra till stadens ekonomi som en dynamisk konstant i Gruissan.

Gruissan är också känd för sin salt produktion som sker i saltsjöar nära staden (det finns fem totalt). Detta är en produktion som minskar, men är fortfarande aktiv i två av sjöarna. Man kan även lära sig mer av detta på stadens salt-museum. Fisket har också varit en basnäring i staden, men de speciella ostronodlingarna minskar, medans de traditions präglade fiskare fortfarande försöker hålla liv i sina yrkesval.

Strand och badhus

Staden har hela 5 stränder, varav några ligger i lä av hamnen, medans andra lockar surfare, som vill prova vinden styrka på vågorna. En av stränderna har blivit känd för sin roll i den franska filmen Betty Blue från 1986. Stranden är omgiven av de mycket karaktäristiska badhusen i trä byggda på pålar under 1850-talet, då Gruissan började locka till sig turister. Under somrarna är badhusen fortfarande bebodda och är idag delvis moderniserade och förstärkta så att de ska hålla för vinterhalvårets kraftiga stormar.

Hamnen

Hamnen i staden har en viss betydelse för området, även om storleken är något begränsad. Under mer än 20 år har den blivit tilldelad och känd för att vara mycket ren och välunderhållen och är en av stadens mera dynamiska ställen med många butiker, restauranger och barer, men också med seglingsklubbar, som erbjuder seglingslektioner och uthyrning av segelbåtar och katamaraner. Det är också möjligt att fråga om dyknings lektioner och seglingsturer.

Marknadsdagar

Hela året om hålls marknader av olika slag runt om i staden. Särskilt i den historiska stadskärnan, hamnen och stranden med badhusen.

 
 
search map