Semesterbostäder & hotell i Laudun

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Här bor bara ca. 6000 invånare men staden erbjuder alla nödvändiga bekvämligheter i form av shopping, restauranger och barer. Och det är en utmärkt bas för att utforska Languedocs välsmakande och robusta viner, det goda köket och enastående landskapet.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Bra utsikt från toppen

Kommunen Laudun sträcker sig hela vägen till floden Rhône och består av mycket varierande landskap, men dess centrum ligger på en liten kulle och har därför fin utsikt över de många vinmarkerna nedanför. Låt oss bara konstatera att det endast är 25 km till Chateauneuf-du-Pape...

En lugn liten stad

Laudun är en lugn liten stad som inte erbjuder lika stora, minnesvärda upplevelser som så många andra städer i området. Dock kan du upptäcka stadens romerska rötter som du kan se i bl.a. den medeltida fästningen och den gotiska kyrkan med anor från 1300-talet.

Det är bara att välja

Inom 50 km finner du:
- Nimes med sina romerska arena och den unika välbevarade (faktiskt världens bäst bevarade) romerska byggnad "la Maison Carrée" och en obeskrivligt trevlig och avslappnad atmosfär.
- Avignon som är full av historiska monument som bör besökas. En gång i tiden säte för påvarna, nu inskriven på Unescos världsarvslista och i grunden en förvånansvärt äkta och avslappnad stad, bara du håller dig borta från de mest turisttäta gatorna.
- Orange som förutom att vara en mysig liten stad också har en av de mest imponerande romerska teatrarna i världen. Det är verkligen en fantastisk upplevelse att se den vare sig du är historisk intresserad eller ej.

I Laudun finner du flera restauranger och barer och två små livsmedelsbutiker. Under sommaren arrangeras här marknad varje söndag, och här är ofta underhållning på det centrala torget i juli och augusti.

 
 
search map