Semesterbostäder & hotell i Le Grau-du-Roi

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den lilla byn Le Grau-du-Roi med ca. 8.100 invånare gränsar upp till regionen Provence och Rhoneflodens delta La Camargue, men rent administrativt ligger staden i regionen Languedoc-Roussillon. Staden ligger nära kusten omgiven av vatten med Medelhavet i söder, floden Le Petit Rhône i öster och floden Le Vidourle mot norr och väster. Med sin vackra placering och dess 18 km fina sandstränder med utsikt över Medelhavets öppna vidder är detta verkligen en sann pärla.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

historisk placering

Fram till 1920-talet var fiske den största inkomstkällan i Le Grau-du-Roi, men idag lever man mest av turismen. Stadens historia går tillbaka till medeltidens korståg, då staden Aigues-Mortes som ligger 6 kilometer norr om Le Grau-du-Roi var en kunglig hamn som var ansluten till havet genom en utgrävd kanal. Le Grau-du-Roi var kanalens mynning och genom åren växte sig staden större och blev en självständig stad 1879. Staden levde av fiske och jordbruk, men år 1909 utvidgades järnvägen mellan Nimes och Aigues-Mortes, vilket ledde till att badgäster smidigt kunde ta sig till sandstränderna i Le Grau-du-Roi. Detta har inneburit att staden lugnt och stilla har vuxit från sin gamla verksamhet till att i första hand leva av turismen.

 
 
search map