Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pont du Gard är en av de stora franska turistattraktionerna i hjärtat av Languedoc på gränsen till Provence. Här bor du i ett fint område och är dessutom nära den vackra staden Nimes, samt fler kända städer.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Bra utgångspunkt

Sernhac är en bra bas för utflykter till några av de mest kända sevärdigheterna i Frankrike. Byn har en lång historia och var under romartiden en förbindelse för allt vatten som släpptes ut i akvedukten Pont du Gard, vilket fortfarande kan ses i och med några historiska lämningar i staden. Byn erbjuder inte så mycket kommersiellt liv, men det finns några butiker och i grannstaden Remoulins (5 km) hittar du ett större utbud. Restauranger finns det gott om i regionen, som du hittar ett större utbud av utanför byn.

Utforska närområdet

Nimes, som är känd för sin skönhet, de romerska arenorna och för sina kulturella skatter, ligger ca 20 km frpn Sernhac. Staden kallas bland annat för Frankrikes Rom på grund av de många romerska influenserna som bevarats än idag. Avignon, som ligger 25 km från Sernhac är också en av de stora kulturella och historiska sevärdigheterna i Frankrike. Staden är bl. a känd för sin bro, som utsetts till ett världsarv av UNESCO. Du kan även besöka Uzes, en medeltida stad som är en mycket romantisk plats med sina små gator, historiska byggnader och trädgårdar.

Ta en tur med bilen

Sernhac är lätt att ta sig till från den närliggande motorvägen i Laguedocienne. Närmaste avfart är vid Remoulins ca 5 km bort och härifrån är det lätt att ta sig till städer runtomkring.

 
 
search map