Hotell i Cahuzac sur Vère i Midi-Pyrénées

Chateau de Salettes

Pris från per pers.
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

På Chateau de Salettes finns det 18 välinredda rum och vinmarker så langt ögat kan nå. Området präglas av vingårdar som du kan besöka både för vinprovning och inköp. En vinälskares paradis med andra ord!

Från pittoresk ruin för välbefinnande i en historisk miljö

När Roger 1994 köpte det förfallna slottet var det i första hand för att producera vin. Det är något du kan förstå och sympatisera med, men han hade också redan från början tänkt återställa (i vissa fall återuppbygga) slottet och anpassa det för gäster. Resultatet är intressant. Vinerna får ni själva smaka och värdera, men rummen kommer vi att ge några ord om då deras kontrast mellan de råa stenmurarna och minimalistisk inredning är ovanligt i ett land där den här typen av ställe ofta har en mer tung och traditionell stil. Säkert är dock att den höga kvaliteten prägar atmosfären på Chateau de Salettes, från möbler i rummen till den läckra poolen (måste upplevas) med solstolar av trä till den riktigt goda restaurangen.

Historiens vingsus

Chateau de Salettes ligger 16 km från den medeltida staden Cordes-sur-Ciel, som ligger så pittoreskt på sin kulle där den dominerar omgivningarna på ett majestätiskt vis. Den är verkligen värd ett (eller flera) besök. Det är inte bara historiskt intresserade som kommer besöka Albi (27 km bort), staden är både vacker och full av atmosfär, men dess status som centrum för katarerna under medeltiden ger nu en särskilt fascinerande karaktär för många besökande. Prova själv.

Gastronomi på hög nivå

Restaurangen är i sig värd en omväg om du lägger vikt på god och ytterst vällagad mat på semestern. Låt oss bara säga att den har en stjärna i Guide Michelin och diverse andra utmärkelser. Restaurangens stil går i perfekt linje med rummen, i den meningen att den är modern och experimentell och inte alls traditionell. Raffinerad är den under alla omständigheter! Önskar du variation på restaurangfronten finner du lite mer traditionella restauranger i Cahuzac sur Vère och i resten av området. Allt handlar inte om att äta, man ska ju dricka också! Du kommer förmodligen att välja ett av slottets egna viner när du äter i restaurangen, men du har också möjlighet att delta i vinprovning på slottet som normalt arrangeras varje dag kl. 18:30.

Rymliga och bekväma rum

Rummen är indelade i två kategorier, vanliga (om man nu kan kalla rummen här för det) och sviter. De ligger alla i den äldsta delen av slottet, där det inte finns någon hiss. Byggnadens ursprungliga struktur har gjort att rummen skiljer sig från varandra, några av dem har också små interna nivåskillnader men utsikten är vacker över vinmarkerna. Rummen är även utrustade med aircondition, wi-fi, förvaringsbox, platt-TV samt badrum med badkar och toalett. Rummen är stora, de mäter mellan 26 och 40 m².

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 
search map