Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En kanal med en lång historia

Canal du Midi är en ca 240 km lång anlagd kanal som sträcker sig från Toulouse till kuststaden Agde, där den rinner ut i Medelhavet. Den är med på UNESCO:s världsarvslista och är ett mycket populärt turistmål. Kanalen byggdes på 1600- talet och har även flera vackra broar, tunnlar, samt slussar som är byggda pg a terrängens hinder. Den är ca 10- 20 meter djup så att större båtar ska kunna frakta gods genom kanalen. Det tog 15 år att bygga den, vilket har skapat många jobb under tiden. I samband med byggandet, började man för första gången ta upp diskussionen om betald semester, sjukfrånvaro och lön, vilket var mycket ovanligt på den tiden.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Njut av atmosfären och de vackra omgivningarna

Upplev kanalens lugna rytm och låt dig förundras av Pierre-Paul Riquets vackra konstverk, som på många sätt symboliserar sydfrankrikes rika historia och avslappnade tempo. Utforska de vackra vandringslederna längs vattnet där du både kan gå, cykla eller rida och så finns det även möjlighet att cykla. På din rundtur kommer du att färdas genom gröna skogar, se vackra arkitektoniska verk och så kan du ta dig till många Medeltidsbyar längs vägen som lockar till sig många turister. Längs kanalen finner du även flera affärer och restauranger så att du kan stilla hungern och hitta något snyggt att ta med hem.

 
 
search map